Alkohol-och drogpolicy

AGA BORDTENNISKLUBB
ALKOHOL OCH DROGPOLICY
Svenska lagar förbjuder människor att bruka eller att inneha narkotika.

AGA BTK:s drogpolicy innebär att :
· klubben ej accepterar att medlemmar missbrukar narkotika, alkohol eller anabola stereoider/prestationshöjande preparat .

· klubben ej accepterar att medlemmar medför alkohol, narkotiska preparat, anabola stereoider/prestationshöjande preparat inom klubblokalen eller vid externa tävlingar/träningsläger.

· alla vuxna medlemmar har skyldighet att ingripa då medlem uppträder påverkade vid externa tävlingar/träningsläger.

· klubben bör omhänderta påverkade medlemmar och se till att dessa hämtas av föräldrar(avser ungdom) alt. tas om hand av närstående. Om medlemmen är våldsam eller farlig för sig själv kontaktas polisen.

· alla medlemmar skall känna till AGA BTK:s alkohol och drogpolicy.

· AGA BTK:s klubbanda och sociala miljö skall präglas av ett öppet förhållningssätt där droger ej behövs och att varje medlem uppmuntras att vara sig själv samt att våga redovisa och stå för sina åsikter.

· AGA BTK:s verksamhet påverkar till viss del våra ungdomsmedlemmars idrottsliga och personliga utveckling. AGA BTK är en viktig referenspunkt och i vår verksamhet skapas attityder och värderingar. Vi kan och skall dock ej aldrig överta föräldrarnas ansvar.

· Vårt gemensamma mål är att samtliga medlemmar, ungdomar och vuxna skall känna stolthet och trygghet i att tillhöra AGA BTK.

Uppdaterad: 26 JAN 2012 20:31

VeteranSM2008 012