Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Konvent 2020 i Köping

(2020-10-21 16:40)
I mitten av oktober genomfördes årets bordtenniskonvent med 50-talet deltagare på Forumteatern i Köping. Föreläsningar inom olika områden varvades med samtal och frågestunder i mindre grupper.
 
Ett samarbete där win-win är nyckelordet. Så kan det nya samarbetsavtal som Svenska Bordtennisförbundet skrivit med företaget Karuu AB sammanfattas.
 
Under gårdagen (14/10) genomfördes den åttonde upplagan av ”Mötesplats idrott och destination”. En mötesplats där idrottsförbund och olika destinationer träffas för att skapa möjligheter för framtida arrangemang, såväl nationella som internationella.
 
Den 15 oktober öppnar möjligheten för föreningar att söka kompensationsstöd omgång 2 från RF. Ansökan gäller för kvartal 3. Läs mer om förutsättningarna här.
 
ITTF World Tour Swedish Open (SOC) kommer på grund av den rådande situationen i världen spelas i juni månad 2021 istället för november 2020. Tävlingen kommer då spelas under ITTF:s nya struktur, World Table Tennis (WTT), i Eriksdalshallen, Stockholm.
 

SM-arrangörer 2022 sökes

(2020-10-13 16:09)
Svenska Bordtennisförbundet söker arrangörer till SM-tävlingar under 2022. Mästerskap som finns tillgängliga att söka är Bordtennis-SM, Lag-SM och Veteran-SM. Nedan finner du mer information kring datum samt direktiv för respektive mästerskap.
 
Landslagsmannen Truls Möregårdh kommer den 22 oktober att opereras för en knäskada som hämmat honom en längre tid. Konvalenscensen uppskattas till cirka tre månader.
 

Tränarutbildning

(2020-10-12 13:21)
Hela 21 tränare genomförde under den gångna helgen den avslutande delen av tränarutbildningen "Ungdom 2" i Köping Arena. Ett stort deltagarantal med tränare i olika åldrar, många yngre, och glädjande nog fyra tjejer, tog plats i utbildningslokalen.
 

Konvent 2020 i Köping

(2020-10-09 19:41)
Med start imorgon lördag drar en av årets höjdpunkter inom svensk bordtennis igång i Köping. I dagarna två är det dags för Konvent på Forumteatern i centrala Köping där många viktiga frågor kommer att diskuteras.
 
18-20 december 2020 spelas den första upplagan av Ligacupen och Sweden Tour Finals i Eslövshallen, Eslöv. Till Ligacupen kvalificerar man sig genom att vara topp-4 i Pingisligan när halva serien är spelad.
 
I helgen drar Pingisligan by STIGA för damer igång med totalt sex matcher. Imorgon lördag startar matcherna 15.00 och på söndag 11.00. Samtliga matcher går att se live via Pingiskanalen.
 

Välkommen kapten Persson

(2020-10-01 16:18)
Idag 1 oktober börjar Jörgen Persson sin tjänst som förbundskapten för herrlandslaget. Sedan 2019 har Jörgen varit assisterande förbundskapten åt Peter Blomquist men får alltså från och med idag huvudansvaret.
 
Den sista av höstens fem deltävlingar i Sweden Tour spelas i Karlskrona 27-29 november med Lyckeby BTK som lokal arrangör. Elitklasserna spelas i nybyggda Brinova Arena medan resterande klasser spelas i Vedebyhallen, Lyckeby.
 
Under fredagskvällen avgjordes de båda Elitklasserna i Sweden Tour Rekordspelen och det blev två nya Tourvinnare i Linda Bergström, Ängby SK och Ibrahima Diaw från Senegal.
 
Igår torsdag spelades det en vänskaplig landskamp mellan Sveriges och Rumäniens kadett- och juniorlandslag. Matchen spelades i Klippan och och efter dryga tre timmars spel stod Rumänien som segrare i båda bataljer.
 

VeteranSM2008 012

Postadress:
Aga BTK - Bordtennis
Morgan Toftling, Spindelvägen 27
70230 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: moje44@hotmail.com

Se all info